What is the relationship between menstruation and candidiasis?
Ökovor tinklaraštis

Koks yra menstruacijų ir kandidozės ryšys?

Jei menstruacijų dienomis pastebėjote G taško pokyčius, sukeliančius niežulį, skausmą ir kitus nemalonumus, būdingus makšties infekcijai, neturėtumėte jaudintis... Daugelis moterų išėjo. per šią situaciją! Svarbiausia tokiais atvejais ramiai pasikalbėti, gauti informaciją ir nedelsiant gydytis.


Bet kodėl kandidozė siejama su menstruacijomis?

Mėnesinių ciklas yra susijęs su keliais psichologiniais ir fiziniais veiksniais, kuriuos patiria moterys. Taip yra todėl, kad mūsų organizmo imunitetas priešmenstruaciniu laikotarpiu susiduria su įvairiais hormonų svyravimais, todėl esame jautresni tokioms situacijoms kaip makšties infekcijų atsiradimas.

Mėnesinių ciklo metu estrogenai ir progesteronas padidėja lygis, o kartu ir makšties infekcijų tikimybė, nes pH išsibalansuoja dėl ląstelių liekanų išsiskyrimo ir endometriumo apnašų susidarymo, o temperatūra ir drėgmė makštyje sukuria idealią aplinką vystymuisi. grybelių, tokių kaip Candida Albicans.


Patarimai, kaip sumažinti kandidozės riziką

Menstruacijos gali būti vienas iš daugelio moterų kandidozės atsiradimo veiksnių. Todėl svarbu atsižvelgti į keletą patarimų, kurie padės sumažinti tokios infekcijos tikimybę.

Patarimas Nr. 1 – Meditacija:

Siekiant sumažinti psichologinį diskomfortą, rekomenduojama medituoti prieš, jo metu ir po jo, siekiant rasti psichinę ramybę ir fizinį bei emocinį stabilumą.

Patarimas Nr. 2 – Intymi higiena:

Be psichologinių veiksnių, daugelis moterų menstruacijų metu nori būti visiškai žvalios ir švarios. Todėl kartais manėme, kad muilą naudoti yra gera idėja, tačiau iš tikrųjų tai gali sukelti makšties pH reguliavimo sutrikimą, o tai padidina grybelių ir infekcijų tikimybę.

Geriausia klizmų atsisakyti ir pasilikti. Jūsų higienos rutina kitomis mėnesio dienomis!

 

Patarimas Nr. 3 – naudokite higieninius įklotus arba tamponus:

Jei esate linkę sirgti makšties infekcijomis, nenaudokite tamponų ir vienkartinių ar plastikinių įklotų ilgą laiką, nes didėja temperatūra ir drėgmė, todėl dauginasi bakterijos ir grybeliai.

Šiais atvejais galite naudoti natūralaus audinio gaminius, kurie tinkami naudoti vonios kambaryje.

Priklausomai nuo jūsų kūno ir gydytojo rekomendacijų, galite naudoti ir kitus būdus.

Atminkite, kad labai svarbu pažinti savo kūną, kad galėtumėte atpažinti, kai kažkas negerai. Svarbu, kad ginekologas patartų, koks galėtų būti geriausias variantas gydant pienligę.

Nebijokime kalbėti apie makšties infekcijas – be gėdos gydykime grybelines infekcijas ir padėkime vieni kitiems siekti optimalios intymios sveikatos!

Ankstesnis
Odos priežiūra menstruacijų metu
Kitas
Kodėl reikia pereiti prie menstruacinių kelnaičių?

Palikite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.